???? Столичні прокурори передали на потреби штурмової бригади «Лють» бронежилети т…

Столичні прокурори передали на потреби штурмової бригади «Лють» бронежилети та бронеплити на суму 35 млн грн

???? За клопотанням прокурорів Дніпровської окружної прокуратури міста Києва слідчим суддею прийнято рішення про передачу 700 бронежилетів та 3500 бронеплит 4 класу захисту, на потреби об’єднаної штурмової бригади «Лють».

???? Ці засоби індивідуального захисту були вилучені слідчими СВ Дніпровського УП ГУ НП м. Києві в межах розслідування кримінального провадження за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги (ст. 201-2 КК України).

???? Ринкова вартість майна становить 35 млн грн.

???? Вантаж із бронежилентами та бронеплитами виявили під час перевезення з Києва до Одеси. Водій-перевізник надав правоохоронцям документи, відповідно яких вантаж є гуманітарною допомогою одного з благодійних фондів.

???? Водночас Голова правління цієї організації повідомив, що його фонд займається виключно дитячою психологічною реабілітацією та постачанням медикаментів до закладів охорони здоров’я, і жодного відношення до вказаного вантажу не має, а документи, надані перевізником є підробленими.

???? Відповідно до умов, визначених ДСТУ, зазначені засоби індивідуального захисту належать щонайменше до 4 класу захисту та не пробиваються при стрільбі з автоматів «АКС-74» та «ТИП-56» кулями зі сталевими осердям проміжних патронів.

???? Наразі за рішенням слідчого судді вилучені бронежилети та бронеплити передано українським захисникам.

Previous post СБУ затримала колаборантку, яка організувала поширення російської преси на Харківщині
Next post Залізний купол – В Ізраїлі успішно протестували морську версію системи ПРО – новини України, Політика