???? Двох подруг з Краматорська судитимуть за держзраду та роботу на ворога ???? Рівн…

Двох подруг з Краматорська судитимуть за держзраду та роботу на ворога

???? Рівненська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох жительок Донеччини. Одній з них інкримінують державну зраду, а іншій – поширення інформації про розташування підрозділів ЗСУ, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 114-2 КК України).

???? Слідством встановлено, що жительку Краматорська завербував представник спецслужб рф. На виконання завдань свого куратора жінка коригувала вогонь окупантів. Вона регулярно через месенджер повідомляла співробітнику сил спеціальних операцій головного управління генерального штабу зс рф інформацію щодо результатів та місць ракетних ударів, завданих ворогом по населених пунктах Донеччини.

???? Вона також передавала дані про місця дислокації, рух, кількість особового складу та техніки ЗСУ для подальшого їх артилерійського обстрілу.

???? Обвинувачена усвідомлювала, що ця інформація буде використана ворогом для подальшого проведення розвідувально-підривної діяльності на шкоду інтересам та державній безпеці України. За це агресор, у разі захоплення регіону, гарантував їй керівну посаду в окупаційній адміністрації.

???? У цій діяльності обвинуваченій допомагала подруга, теж жителька Краматорська, яка в силу своєї професійної діяльності володіла інформацією про місця дислокації ЗСУ.

???? Обидві прихильниці «руського міра» наразі перебувають під вартою.

???? Досудове розслідування – СБУ.

Більше

Previous post Демілітаризована зона з росією — Михайло Подоляк пояснив, як вона має виглядати
Next post У росіян ротація в Бахмуті: заводять підрозділи, які зазнали значних втрат – ВСУ – новини України, Політика