???? Організовувала поширення пропагандистської преси – викрито директорку пошти …

Організовувала поширення пропагандистської преси – викрито директорку пошти окупантів в Ізюмі

???? За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури жительці Ізюма повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

???? За даними слідства, під час окупації м. Ізюм місцева мешканка пішла на співпрацю з ворогом. До початку війни вона обіймала посаду начальника одного з відділень пошти в Ізюмі та мала достатній досвід роботи в цій організації в умовах незалежної України.

???? Підозрювана погодилась на пропозицію окупаційної влади та очолила вже одне з відділень так званого комунального підприємства «Почта Изюма», яке було створене на захопленій матеріально-технічній базі Харківської дирекції українського державного акціонерного товариства «Укрпошта».

???? Вона організувала поширення серед населення місцевого населення пропагандистських газет. У них містились агітаційні матеріали, які мали на меті переконати жителів окупованих територій, у тому, що рф не є їхнім ворогом, а російські військові нібито готові надавати підтримку людям.

???? Пропагандистська преса нав‘язувала негативне ставлення до України, прагнучи посіяти у суспільстві недовіру до органів державної влади та ЗСУ.

???? Також матеріали цих газет заперечували здійснення з боку рф агресії проти України.

???? Правоохоронці викрили жінку. За клопотанням прокурора обласної прокуратури підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

???? Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.

Більше

Previous post Пільги на кредит для військовослужбовців – скільки діятимуть та які є види соціальних переваг
Next post Обстріл 29 травня – Зеленський заявив, що сили ППО врятували сотні життів – новини України, Політика