???? Прокурори Офісу Генпрокурора спільно з експертами розробили стандарти розслі…

Прокурори Офісу Генпрокурора спільно з експертами розробили стандарти розслідування воєнних злочинів

???? Офіс Генпрокурора спільно з провідними національними експертами із міжнародного гуманітарного права розробив та представив методологічні посібники щодо стандартів розслідування воєнних злочинів для слідчих та прокурорів.

???? Команда експертів і практиків напрацювала одразу дві частини методологічних рекомендацій. Перша з них — «Стандарти розслідування воєнних злочинів. Загальна частина» — розглядає усі основні воєнні злочини, які фіксуються в Україні, та пропонує чіткі алгоритми щодо проведення процесуальних дій у вказаних випадках. Також окремо розроблено набір стандартів, що стосуються конкретного виду злочинів — «Незаконне позбавлення волі та катування».

???? До розробки методологічних посібників долучилися представники Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора на чолі з начальником Департаменту Юрієм Бєлоусовим. Об’єднала експертів та організувала роботу Just Group — організація, яка досліджує кримінальну юстицію та розробляє рішення для трансформації системи.

Розроблені Стандарти розглянув та затвердив Генеральний прокурор Андрій Костін.

???? Це один з перших продуктів такого масштабу та якості у сфері розслідування міжнародних злочинів, розроблений разом з практиками для практиків. Кожний етап розробки супроводжувався апробацією серед колег, які щоденно працюють з кримінальними провадженнями цієї категорії. Переконаний, ці документи стануть незамінним інструментом для поширення найкращих підходів в усій системі органів правопорядку та прокуратур, — зазначив Генеральний прокурор.

????Детальніше ознайомитись із методологічними посібниками можна за цим ПОСИЛАННЯМ.

Previous post Міністр освіти і науки Лісовий відмовився від наукового ступеня. Це стало можливим завдяки новому механізму
Next post Зеленський: Китай ходить канатом між Заходом і Росією, але Путін бреше навіть Сі Цзіньпіну – новини України, Політика