???? Андрій Костін: Злочин проти дитини — це злочин проти кожного з нас ▫️Напередодн…

Андрій Костін: Злочин проти дитини — це злочин проти кожного з нас

▫️Напередодні Міжнародного дня захисту дітей Генпрокурор Андрій Костін взяв участь у конференції, організованій Офісом Омбудсмена.

???? Сьогодні наші діти страждають від війни в усіх її проявах. 483 дитини загинули. 989 поранені. І ці цифри не враховують більшість тих, кого було вбито та поранено в Маріуполі, та тих, хто досі перебуває в окупації.

???? Розслідується понад 2900 проваджень стосовно злочинів проти дітей, які вчинили російські загарбники. Понад 19 400 дітей незаконно депортовані росією. Це лише офіційно зареєстровані випадки. Самі окупанти зізнаються у викраденні сотень тисяч українських дітей.

???? Майбутнє України неодмінно має включати повернення всіх наших дітей додому. І, як сказав сьогодні Президент, «коли ми кажемо “наші діти”, маємо на увазі не лише українців і українок. Ми бʼємося разом за дітей – за всіх дітей, за всі наступні покоління». Роль прокурорів у цій битві за майбутнє — відновлення справедливості.

????Тому ми ретельно збираємо докази для українських та міжнародних судів. Тісно співпрацюємо з МКС та країнами, які проводять свої власні розслідування. Налагоджуємо трансатлантичну співпрацю — створюємо так званий «трикутник розслідувань»: Україна — Європа (Європол) — США (ФБР) для того, щоб знайти дітей та встановити всіх причетних до їх викрадення. Допомагаємо об’єднати зусилля всього світу навколо цього та вже бачимо результати:
☑️ордер МКС на арешт путіна та львової-бєлової;
☑️чотири резолюції, спрямовані на засудження депортації росією українських дітей на розгляді у Конгресі США;
☑️ухвалена резолюція ПАРЄ, яка засуджує примусове переміщення українських дітей та розглядає це як ознаки геноциду.

???? Наша мета — захистити права та інтереси кожної дитини.

????Щодня працюємо заради цього та для забезпечення невідворотності покарання для всіх, хто вчинив злочини проти дітей. Адже кожний такий злочин — це злочин проти нашого майбутнього. Злочин проти дитини – це злочин проти кожного з нас.

????Офіційна сторінка Генпрокурора

Previous post Світ знає, яку фундаментальну роль наш морський зерновий експорт відіграє для продовольчої безпеки, – Зеленський
Next post Зеленський розповів про візит до Одеси, зернового коридору та протидії диверсантам – відео – новини України, Політика