???? Мобілізувався до Сил оборони, щоб здавати ворогу інформацію – викрито мешканця …

Мобілізувався до Сил оборони, щоб здавати ворогу інформацію – викрито мешканця Бахмута

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру мешканцю Бахмута у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

???? За даними слідства, підозрюваного завербували представники розвідцентру рф ще до початку повномасштабного вторгнення ворога на територію України.

???? Після 24 лютого 2022 року він отримав завдання – повідомляти про наслідки повітряних ударів по Бахмуту. Ворога цікавили точні координати мостових переходів у самому місті та на його околицях.

???? Пізніше підозрюваний отримав від представника рф завдання мобілізуватися до Сил оборони на території Дніпропетровщини.

???? Після зарахування до військової частини ЗСУ він збирав інформацію про кількість особового складу та озброєння в підрозділах. Крім того, передавав ворогу інформацію про можливі візити до військової частини представників вищого командування Збройних Сил України.

???? На виконання завдань представника держави-агресора підозрюваний намагався виявити і встановити місця базування української системи протиповітряної оборони на території регіону та інформацію про наявність танків «Леопард 2» у прифронтових районах області.

???? Правоохоронці затримали його під час спроби передати ворогу розвіддані через месенджер.

???? В ході обшуків у нього виявлено два мобільні телефони, один із яких він використовував виключно для зв’язку зі своїм «куратором» з рф.

???? Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

???? Досудове розслідування – ГСУ СБУ, оперативний супровід – Військова контррозвідка СБУ.

Більше

Previous post СБУ затримала російського “крота” у лавах ЗСУ
Next post ЗСУ: На фронті росіяни активно застосовують ударні дрони “Ланцет”. Ми їх збиваємо кулеметами – новини України, Політика