Росія все ще має чим атакувати Україну – Костенко

Росія ще має достатньо і ракет, і дронів-камікадзе, щоб атакувати Україну. Про це в етері «Свобода Ранок» (проєкт Радіо Свобода) сказав Роман Костенко, народний депутат, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

За словами Костенка, це питання напередодні обговорювали на закритому засіданні Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки за участю представників Міністерства оборони та Головного управління розвідки.

«На жаль, я не можу назвати вам цифри, про які ми говорили. Але, скажемо так, Росія ще має можливості наносити удари по Україні… Не 2-3 рази, дивлячись від кількості. Якщо один раз там запустити все, що є, то це один раз. А якщо в такому темпі, як є, то в принципі ми маємо тримати свою ППО напоготові», – сказав Костенко.

Читайте також: Укриття в Києві мають бути відчиненими цілодобово – Поворозник

Парламентар також вважає, що Росія посилила обстріли, щоб продовжувати тероризувати українців, а також щоб виявити та виснажити українську систему протиповітряної оборони.

«Перевіряють і намагаються виснажити нашу ППО. Тому що наша ППО зараз дійсно сильна, вони не дають пролітати ні російським ракетам, не дають взагалі можливості літати російським літакам над нашою територією. Тому намагаються виснажувати ППО, щоб в перспективі можна було застосовувати свою авіацію, якої в них багато». – сказав Костенко.

Також він прокоментував інцидент із закритими укриттями під час російської ракетної атаки, через який загинули люди. Він вважає, що відповідальними за це є не тільки органи місцевого самоврядування, а й виконавці, які, на його думку, мають бути покарані.

Читайте також: Фахівці КМДА з’ясовують, чому в Деснянському районі було зачинене укриття – Кличко

«Коли прийдуть інші на їх місце, вони будуть розуміти, що цього робити не можна. Тут вже проблема не в системі, а у виконавцях. За півтора року, я думаю, вже всі мають розуміти, що укриття мають бути відкриті і люди мають туди попадати. Якщо цього не зрозуміли і проблема ще вище виконавців, то треба розібратися», – каже Костенко.

На початку доби 1 червня російські сили атакували Київ 10-ма ракетами «Іскандер». Усі збили сили протиповітряної оборони, проте через падіння уламків є троє загиблих. Усі загиблі – у Деснянському районі столиці. Чоловік загиблої жінки повідомив, що вони з дитиною бігли в укриття, проте воно було зачинене. Саме в цей час впали уламки.

Раніше в Головному управлінні розвідки повідомили, що Росія продовжує виробляти ракети, попри міжнародні санкції.

Previous post «Висновки будуть зроблені» – голова КМВА про розслідування щодо роботи укриття в Деснянському районі
Next post Контрнаступ ЗСУ – коли почнеться, чому не починається зараз, розповів генерал Ігор Романенко