Катастрофа на Херсонщині: які наслідки підриву Каховської ГЕС (відео)

Катастрофа на Херсонщині. Через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС у зоні підтоплення зараз понад 80 населених пунктів. З Херсона евакуюють жителів района Корабел. Також вода прибуває до низки сіл, що на околицях. Пік підняття рівня води очікується о 12 дня. Михайло Манилюк зібрав останні новини з Херсонщини.

У результаті підриву російськими окупантами Каховської Гідроелектростанції вода поступово розливається населеними пунктами Херсонщини. Затоплена прибережна зона. У воді стоять городи та подвір’я людей. Через потужну течію з річки навіть повилазили бобри.

Пік підтоплення після руйнування дамби Каховської ГЕС очікується до 12-ї години. На правому березі Херсонщини у критичній зоні – 16-ть тисяч людей з 10-ти населених пунктів та частково самого Херсона. Покидати свої домівки люди не хочуть.

Василь, житель Херсонщини:

Диврсла пока нема. Он вода, я думаю, що вона сюди не підніметься. Сзараз на контролі, якщоі вода вже не так іде. Уприблизнотак якщо почне поврнуться, ну тоді треба буде врїхати туди. А так поки диврсолі немає. А куди вас затопило? Та внизу там, поки за причал урйшла. Вона піднялася зараз дето на півтора метри).

Мешканці вірять, що вода не затримається надовго і знайде місце куди дітися!

Володимир, житель Херсонщини:

Вони підірвали частину, вода поступово йтиме на той бік і максимум підніметься тут на два-три метри..

Людмила, жителька Херсонщини:

Це ми так думаємо, а як буде ми ще не знаємо. Тому ми стоїмо біля своїх домівок і ждемо. Тяжко дивитися на це все, що люди тут і з лівого берега страдають, як і ми.

Та все ж небезпека існує. Тому влада регіону закликає жителів населених пунктів, які знаходяться в епіцентрі підтоплення, якнайшвидше евакуюватись в безпечні місця!

Олександр Прокудін, голова Херсонської обласної військової адміністрації:

Ми розуміємо, що будуть підтоплення, готові до цього. Нa даний час організовано евакуацію мешканців данних населених пунктів автобусами до міста Херсон, а далі до міста Миколаєва і звідти вже до Хмельницького, Одеси, Кропивницького, Києва та інших міст.

Евакуювати мешканців Херсону та прилеглих сіл допоможе й Укрзалізниця. Опівдні з Херсона від-правиться перший потяг до Миколаєва.

Previous post Львівська ОВА надала 32 тисяч дозволів для виїзду за кордон через “Шлях”, – ЗМІ
Next post У Меджлісі кажуть, що у Криму вже з’явилися проблеми з водою через підрив Каховської ГЕС – новини України, Політика