підтоплені пляжі, яхт-клуб та ресторани – влада

Через руйнування Каховської гідроелектростанції вода вже дісталася до Миколаєва. Підтоплено пляжі, човникові бази, зупинки громадського транспорту, яхт-клуб та ресторани на березі Дніпро-Бузького лиману, повідомляє міський голова Олександр Сєнкевич.

«Станом на 18 годину 7 червня рівень води в акваторії міста загалом піднявся на 82 см», – сказав Сєнкевич.

За його словами, в мікрорайоні Намив вода вже підступила до зупинкових комплексів, також підтоплено берегову лінію в районі Леваневців (пляж) та Яхт-клубу (ресторани та човникові бази).

Мер також зазначив, що «на Намиві, щоб вода не йшла далі на проїжджу частину і до будинків – комунальники укріплюють берег».

В Інгульському та Центральному районах підтоплено три пляжі. У Корабельному районі на вулиці Рибній вода дійшла до пірсів човникового кооперативу, каже місцева влада.

Кореспондентка Радіо Свобода також повідомляє, що в Миколаїв швидко прибуває вода, «при цьому саме місто розташоване за понад 100 кілометрів від зруйнованої Каховської ГЕС та стоїть на іншій річці – Південний Буг».

На світанку 6 червня стало відомо про часткове руйнування дамби Каховської ГЕС. Українська влада звинуватила у зруйнуванні дамби російські окупаційні сили, які захопили і контролюють гідроелектростанцію від 24 лютого 2022 року. Російські окупаційна влада натомість стверджує, що це ЗСУ вночі обстріляли і пошкодили дамбу Каховської ГЕС.

Секретар РНБО Олексій Данілов сьогодні заявив, що Каховську ГЕС зруйнували за особистою вказівкою президента РФ Володимира Путіна.

Previous post для чого РДК та Легіон «Свобода Росії» роблять рейди в РФ
Next post Атака безпілотників у Брянській та Курській областях сьогодні — що відомо про руйнування, карта