Чи є загострення на Лимано-Куп’янському напрямку: відповідь військових

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що на Лимано-Куп’янському напрямку тривають важкі бої та артилерійські дуелі. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

Проте поки на вказаному напрямку не спостерігається значного загострення.

Він прокоментував заяви аналітиків про ймовірне загострення на Лимано-Куп’янському напрямку, яке може статися найближчим часом. Він зазначив, що поки там тривають бої, окупанти кидають у бій регулярні війська та найманців.

Противник там скупчує доволі потужне угруповування з Повітряно-десантних підрозділів, піхотних підрозділів. Також це як такі головні ударні підрозділи, а також як підсилення – це бойовий армійський резерв, територіальні війська, деякі ПВК невеликі типу “Ветерани” або штурмові роти “Шторм-Z”, набрані з криміналу.

Він додав, що Лимано-Куп’янський напрямок залишається лідером за артилерійськими ударами. Окупанти за останню добу 665 разів обстріляли позиції українських військ. Також росіяни тричі намагалися штурмувати: двічі біля Новоселівського, один раз біля Білогорівки. Штурми були відбиті.

Там відбуваються бої (біля Білогорівки, – ред.). Ситуація контрольована. Ворог неодноразово намагався прорвати наші позиції, всі ці спроби виявилися невдалими.

За його словами, командування українських Сил оборони контролює ситуацію у Луганській області, а спроби окупантів просунутися відбиваються.

Previous post ЄСПЛ виніс рішення на користь одного з підозрюваних у справі про “замах” на кримінального авторитета Копитка
Next post Нардепка від колишньої ОПЗЖ Плачкова, яка їздила в Кремль із Медведчуком, складає мандат