Кількість загиблих через вибух на АЗС у Дагестані зросла до 35

Кількість жертв пожежі й вибуху в автосервісі та на автозаправній станції біля Махачкали, столиці російського регіону Дагестан, зросла до 35 – оновлені дані оприлюднило Міністерство з надзвичайних ситуацій Росії. Раніше повідомляли про 30 загиблих.

Серед загиблих – троє дітей. Ще понад сто осіб постраждали. Серед шпиталізованих – 16 дітей. Стан 11 постраждалих оцінюють як тяжкий.

У Дагестані оголошено жалобу за жертвами вибуху. Місцева влада запровадила режим надзвичайної ситуації в Кумторкалинському районі, передає державне російське агентство ТАСС.

На місці триває розбір конструкцій.

За версією слідства, 14 серпня близько десятої години вечора у будівлі автосервісу при технічному обслуговуванні автомобілів сталася пожежа, вогонь перекинувся на АЗС, де вибухнула газоповітряна суміш.

Як пише російське державне агентство ТАСС із посиланням на екстрені служби, на автозаправці вибухнули дві з восьми цистерн із паливом.

Площа пожежі становила 600 квадратних метрів.

Telegram-канал Shot із посиланням на джерело в МНС писав, що через вибухову хвилю паливо накрило людей, які прийшли подивитися на автосервіс, що загорівся, і були від нього в радіусі 50 метрів.

Пожежу вдалося загасити майже через чотири години після вибуху.

Слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу за статтею про надання послуг, які не відповідають вимогам безпеки, що призвело до смерті з необережності більше ніж двох осіб. Максимальне покарання цієї статті – до десяти років позбавлення волі.

Previous post наслідки російської ракетної атаки (фотосвідчення)
Next post «В Олешках досі вода». Хто на Херсонщині після затоплення отримує компенсації, а кому відмовляють