двоє цивільних загинули в Запорізькій та Херсонській областях

Російські війська здійснили 93 обстріли Запорізької області за попередню добу, повідомив голова області Юрій Малашко вранці 8 вересня.

«Внаслідок ракетного удару по Приморському загинула 54-річна жінка. Надійшло 40 повідомлень про руйнування житлових будинків, господарських споруд та об’єктів інфраструктури», – заявив він.

Ще одна людина загинула через російські обстріли в Херсонській області, заявив голова регіону Олександр Прокудін.

«Через російську агресію одна людина загинула, ще двоє – дістали поранення», – написав він у своєму Телеграмі.

Загалом, за його даними, російська армія 62 рази обстріляла область, випустивши 281 снаряд із мінометів, артилерії, «Градів», безпілотників, АГС, ПТРК та авіації.

Читайте також: ДСНС: через ракетний удар РФ по Сумах постраждали дві людини

Очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що російські війська обстріляли село Петропавлівка Куп’янського району на початку доби, о 2:30. Чоловік 68 років був поранений та госпіталізований. Також напередодні обстрілів зазнавали населені пункти Харківського, Богодухівського, Чугуївського та Куп’янського районів.

«У селі Гранів Харківського району ворожий дрон вдарив по приватному будинку, отримала осколкове поранення та була госпіталізована жінка 77 років. У селі Колодязне Куп’янського району обстрілом пошкоджено будівлю їдальні, сталася пожежа», – заявив він.

Обстріли також спричинили лісові пожежі в селах Зідьки Чугуївського району та Курілівка Куп’янського району. Також троє людей підірвалися на вибухонебезпечних пристроях напередодні, один із них помер у лікарні.

Читайте також: «Дуже гаряче». Барабаш заявив про загострення ситуації в Авдіївці – біля міста був бій, який тривав понад добу

Донецька обласна державна адміністрація повідомляє про двох поранених жителів за добу – в Авдіївці та Іванівському. Також «вдалося встановити інформацію щодо ще 4 поранених внаслідок обстрілу Костянтинівки».

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста, які перебувають у межах досяжності їхніх ракет, артилерії, РСЗВ. Росія, попри докази та свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

Previous post МЗС ініціює заборону в’їзду до України для всіх китайських гастролерів
Next post СБУ заявляє про затримання жінки за коригування вогню