70 років Польській редакції Радіо Свобода

У Німеччині за ініціативи польського уряду відзначили роботу Польської редакції Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа, яка почала мовити з Мюнхена 70 років тому.

З 2 по 9 травня Інститут Адама Міцкевича, що є польською урядовою установою, організував у Мюнхені фотовиставку, показ фільму і концерт джазової музики, щоб відзначити перший ефір Радіо Вільна Європа на Польщу з Німеччини.

«Ефіри Радіо Вільна Європа були дуже важливою складовою у боротьбі проти цензури ЗМІ у Польщі. І хоча вони здобули свободу, за яку боролися, місія Радіо Вільна Європа – домагатися правди і професійної журналістики все ще виглядає дуже важливою», – зауважила Барбара Швабовська, директор Інституту Адама Міцкевича.

Заходи з нагоди 70-річчя Польської редакції Радіо Вільна Європа провели в приміщенні Мюнхенського університету Людвіга-Максиміліана, де раніше була розташована ця служба.

Попри глушіння, Радіо Вільна Європа було найпопулярнішим закордонним радіо серед польських слухачів у роки комуністичного режиму. Польська редакція медіакорпорації, яку фінансує Конгрес США, існувала з 3 травня 1952 року по 30 червня 1994 року.

Previous post «Тікали під обстрілами, ховалися місяць у підвалі». Свідчення жительки окупованої Чорнобаївки про війну та евакуацію
Next post Російські військові закатували та застрелили в потилицю 44-річного працівника банку Андрія Руденка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *