Підсумки 31.07: Миколаїв у вогні і перекидання сил

Підсумки 31.07: Миколаїв у вогні і перекидання сил

Фото: facebook.com/DSNSMYKOL

Миколаїв щодня обстрілюється ворогом

Миколаїв зазнав найсильнішого з початку війни обстрілу; РФ перекидає групи на Запорізький напрямок. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.


 


У Миколаєві після обстрілу виникло вісім пожеж


 

Місто Миколаїв зазнало найсильнішого з початку російського вторгнення обстрілу. У результаті пошкоджено готель, спортивний комплекс, два навчальні заклади та СТО, а також житлові будинки. У місті виникло вісім осередків займання, за межею населеного пункту розбушувалася лісова пожежа.


 


 


РФ перекидає війська зі сходу України на південь


 

У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські окупанти переміщають окремі підрозділи з Донбасу до Херсонської та Запорізької областей. Їхня мета – посилити позиції в окупованих районах півдня України та збільшити активність на відповідних напрямках.


 


За словами українського лідера Володимира Зеленського, стратегічно Росія не має шансів перемогти у цій війні.


 


Над Сербією та Косово нависла загроза війни


 


Серби в Косові почали протестувати проти рішення Приштини про перереєстрацію з 1 серпня транспортних засобів та ідентифікаційних карток на косовські. У Сербії пригрозили війною у разі нападу на сербів. Влада Косова стягнула сили до кордону, а місія НАТО у Приштині заявила про намір підтримати Косово.


 

Після відеозвернення сербського лідера Олександра Вучича та реакції США на загострення конфлікту на Балканах у Косові погодилися відстрочити введення заборони на сербські документи до 1 вересня.


 


Командування флоту РФ заявило про атаку на його штаб у Севастополі


 


Росія заявила про нібито атаку Збройних сил України на штаб Чорноморського флоту в тимчасово окупованому Севастополі. Стверджувалося, що через вибух, спричинений саморобним безпілотником, постраждали п’ятеро людей.


 


 


Екс-чиновник РФ Чубайс потрапив до лікарні


 

Колишнього спецпредставника президента Росії з питань сталого розвитку Анатолія Чубайса, який залишив свою посаду і країну в березні нинішнього року, госпіталізовано в одну із клінік Європи із синдромом Гійєна Барре, що викликає втрату контролю над кінцівками. У квартирі росіянина проводили обшуки експерти у захисних костюмах.


 


У Лівані затримали судно з українським зерном


 

Ліван наклав арешт на судно, завантажене ячмінним та пшеничним борошном, на час розслідування походження вантажу, який міг бути викрадений російськими окупантами в Україні. Посольство України в Бейруті повідомило, що судно було завантажено у Феодосії, в окупованому РФ українському Криму, і що вантаж походить із захоплених Росією територій у Запоріжжі та Херсоні.


 


Латвія запропонувала запровадити заборону на видачу туристичних віз ЄС росіянам


 

Глава латвійського МЗС Едгар Рінкевич, коментуючи теракт росіян у Оленівці на Донбасі, закликав Євросоюз почати розглядати Росію як державу-спонсор тероризму та запропонував запровадити заборону на туристичні візи ЄС для російських громадян.


 


 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post На Заході вимагають відповідальності за «масове вбивство» в Оленівці
Next post В Іраку тривають протести – Korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *