На Запоріжжі зводять фортифікаційні споруди

росіяни не полишають спроб просунутися на Запорізькому напрямку. Ворог по кілька разів на добу атакує позиції наших захисників. Втім, українські оборонці мужньо відбивають російські штурми та тримають зайняті рубежі. Щоб зламати плани загарбників та захистити наших бійців, на Запоріжжі зводять фортифікаційні споруди. Як просувається будівництво – дивіться далі.

Протитанкові рови та загородження, ходи сполучення та міцні укриття – на Запоріжжі триває будівництво фортифікацій. Роботи ведуться на різних ділянках по всій лінії фронту. Для облаштування оборонних ліній – залучають важку техніку та працюють вручну.

Встановлюємо бруствер, він, за проєктом, дерев’яний, під нього підсипається земля.

Ось тут будівельники працюють над посиленням однієї з оборонних конструкцій. Кажуть, робота непроста і вкрай відповідальна.

– А як настрій? – Отакий. Робочий, позитивний.

На кожній локації зводять цілий комплекс фортифікацій. Це оборонні споруди, які, в разі потреби, допоможуть зупинити ворога. Облаштовують й конструкції, що стануть надійним сховком для військових і техніки. Будівельники запевняють, для роботи використовують найміцніші матеріали.

Це один з елементів, з котрого складається оборонна споруда. Для того, щоб наші бійці були захищені, вона така не одна, вона складається з декількох.

Усіх секретів будівництва підрядники не розголошують. Втім, запевняють, усі роботи проводять у співпраці з військовими. І за потреби, проєкт миттєво коригують або доповнюють.

Максим, відповідальний за технічний нагляд:

Військові приїжджають відповідальні за це, і, по факту, вже на місці ми споруди переносимо, ну, в рамках проєкту це недалеко, просто місцевість може змінитись.

Враховують у роботі й вже наявний досвід боїв, адже велика війна постійно вносить свої правки.

Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації:

Якщо раніше для нас основною загрозою були артилерійські снаряди, то сьогодні це  FPV-дрони. Вивчають бойовий досвід, який сьогодні на Запорізькій лінії фронту, вивчають бойовий досвід, який був під Авдіївкою. І ми не можемо побудувати те, що потім не будуть використовувати.

Підрядники кажуть, мають суворий дедлайн робіт, та запевняють – у строки вкладуться. Після завершення будівництва усі фортифікації мають передати на баланс безпосередньо військовим або цивільним адміністраціям.

Previous post Війна в Україні: Зеленський сказав, коли очікувати на новий наступ Росії – LB.ua
Next post Зеленський і Джонсон обговорили допомогу Україні – новини на LB.ua