Зеленський про те, як брак засобів ППО дозволив Росії знищити Трипільську ТЕС

У сил протиповітряної оборони закінчилися ракети для відбиття повітряної атаки Росії, що призвела до ураження Трипільської теплової електростанції – про це заявив президент Володимир Зеленський у інтерв’ю PBS.

Таким чином він відповів на питання журналістки про те, чи наразі світ отримує сигнал про підтримку України. Зеленський навів як приклад Трипільську ТЕС, по якій російські війська випустили 11 ракет:

«Перші сім ми збили. Чотири – знищили Трипільську ТЕС. Чому? Тому що в нас було нуль ракет. Ми використали всі ракети».

Читайте також: У Держдепартаменті відповіли, чому союзники не захищають Україну від ракет і дронів, як Ізраїль

Зеленський також згадав про аргумент щодо неможливості прямої підтримки України, тому що «це виглядало б, ніби Україна втягує НАТО у війну». Він звернув увагу, що Ізраїль не є членом Північноатлантичного альянсу.

«Союзники по НАТО, в тому числі країни НАТО, захищали Ізраїль. Вони показали іранським силам, що Ізраїль не самотній. І це урок. Це відповідь будь-кому на будь-якому континенті, хто каже, що потрібно дуже обережно допомагати Україні, щоб не втягувати країни НАТО у війну», – заявив президент.

За даними Міненерго, 11 квітня сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Previous post Україна не стала укладати угоду щодо безпечного судноплавства у Чорному морі
Next post Зеленський назвав співвідношення в артилерії та літаках