???? За матеріалами СБУ 11 років тюрми отримала ексочільниця окупаційної «роспошти»…

За матеріалами СБУ 11 років тюрми отримала ексочільниця окупаційної «роспошти», яка діяла під час боїв за Харків

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримала ще одна колаборантка, яка працювала на агресора у період окупації частини Харківщини.

Після захоплення міста Ізюм вона очолила місцеву окупаційну «роспошту».

Отримавши «призначення», вона одразу приступила до формування нового «штату» псевдоустанови, до якого залучала своїх однодумців.

Потім колаборантка провела так звані установчі збори, під час яких закликала своїх підлеглих підтримати агресора у війні проти України і забезпечити безперебійний поштовий зв’язок з рф.

За таку співпрацю вона обіцяла російські «зарплати» та лояльне ставлення з боку окупантів.

Також зловмисниця організувала «конфіскацію» всього майна місцевого відділення Укрпошти та його передачу «на баланс» окупаційної адміністрації країни-агресора.

За даними слідства, саме за її вказівкою здійснювали примусову роздачу місцевим жителям пропагандистських видань рф, зокрема російської газети «червона зірка».

Після звільнення Ізюма колаборантка намагалась переховуватись на території району, змінюючи адреси проживання.

Однак, співробітники Служби безпеки все одно розшукали її та затримали у лютому 2023 року.

За матеріалами СБУ суд визнав її винною за чч. 4, 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) і призначив 11 років тюрми з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування терміном на 15 років.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Харківській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури.

Previous post Низка українських медійників вимагають звільнити Натаю Гуменюк – новини LB.ua
Next post Джонсон заявив, що робота над чотирма планами допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню триває | новини України