відомо про 18 загиблих, влада оголосила день жалоби

За оновленою інформацією, внаслідок ракетного удару по Чернігову вранці 17 квітня, вже загинуло 17 людей, у тому числі двоє померли в лікарні, йдеться в повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Крім того, 60 людей постраждало, із них 3 дитини. Надано психологічну допомогу 58 особам», – кажуть рятувальники.

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако повідомив, що 18 квітня у Чернігові оголосили днем жалоби за загиблими внаслідок російських ракетних ударів по місту.

«18 квітня у Чернігові оголошено Днем жалоби за загиблими внаслідок ракетних ударів РФ 17 квітня. Підписав відповідне розпорядження», – зазначив місцевий чиновник.

Також Ломако висловив співчуття рідним загиблих.

Раніше було відомо про 15 загиблих через атаку загарбників по Чернігову. Рятувальні роботи тривають.

Російські військові обстріляли Чернігів близько 9:00. Голова Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус розповів, що «ворог завдав три ракетних удари майже по центру міста». За його даними, для атаки сили РФ застосували крилаті ракети «Іскандер». У поліції повідомили, що внаслідок удару пошкоджені об’єкти соціальної інфраструктури, будівля навчального закладу, лікарні, 16 житлових багатоповерхівок в одному з мікрорайонів міста.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Previous post В ОП повідомили, що хочуть залучити бізнес до проєкту «Партнери оборони» для допомоги ЗСУ
Next post Столтенберг скликав засідання ради Україна – НАТО за участю Зеленської. Обговорюватиметься ППО для України