Генсек НАТО та представники Нідерландів, Данії і Чехії обговорили шляхи посилення ППО України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ та представники Нідерландів, Данії і Чехії обговорили шляхи посилення протиповітряної оборони України.

«Ми щойно мали важливу та своєчасну дискусію про те, як ще більше посилити нашу підтримку Україні, зокрема щодо того, як надати Україні більше систем протиповітряної оборони, оскільки ситуація на полі бою залишається дуже складною», – сказав він на пресконференції.

За його словами, учасники сьогоднішньої зустрічі погодилися, що НАТО має відігравати більшу роль у координації систем безпеки та навчання для України.

Нідерландський прем’єр-міністр Марк Рютте заявив, що Нідерланди, Данія і Чехія розглянуть, що вони можуть зробити для підтримки ініціативи Німеччини щодо протиповітряної оборони України.

«Одних тільки добрих слів і благих намірів для України недостатньо, а також фінансової підтримки недостатньо. Потрібні додаткові засоби протиповітряної оборони, і вони потрібні швидко», – додав Рютте.

Читайте також: Після удару РФ по Чернігову Кулеба заявив, що закликатиме партнерів надати Україні додаткові засоби ППО

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна – НАТО щодо захисту неба, постачання систем протиповітряної оборони.

Перед цим у Держдепартаменті США, відповідаючи на запитання про те, чому США і союзники 13 квітня захистили Ізраїль від іранських ракет і дронів, допомігши збити їх, але не роблять такого ж для України, яка регулярно потерпає від масованих російських ударів, відкинули порівняння захисту України й Ізраїлю.

Previous post ДБР передало до суду справу про закупівлю неякісних бронежилетів на 1,4 мільярда гривень
Next post Завод Авангард у Москві зайнявся 16.04.24 — на ньому робить ракети С-300 та С-400, карта