Ворог постійно промацує нашу оборону з флангів: у бригаді “Рубіж” розповіли про оборону Часового Яру

Російська окупаційна армія продовжує штурмувати місто Часів Яр на Донеччині. Ворог розглядає цей населений пункт як ключ до подальшого просування українською територією. Ситуація в місті та навколо складна, але не критична.

Сили оборони перебувають у вигідній позиції та мають можливість завдавати ударів по супротивнику. Крім того, Часів Яр добре укріплений.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” розповів офіцер секції планування бригади “Рубіж”, Майор Нацгвардії Дмитро Кожубенко.

“Ситуація складна, противник переважає нас як у живій силі, так і техніці. Перевага доволі суттєва… Штурми є фактично постійними з застосуванням як FPV-дронів, так і дронів зі скидами. Безперервні обстріли з артилерії та застосування техніки безпосередньо для штурмів…

Противник якщо не має сил прорвати нашу оборону, починає сковувати нас по фронту невеликими або значними силами. Менші підрозділи починають кидати по флангах, як то кажуть, “там де тонко, там і рветься”. Вони постійно промацують нашу оборону з флангів. Вони цю розвідку боєм проводять дрібними штурмовими групами, але вони є постійними.

Їхня чисельна перевага на цих напрямках є суттєвою, тому противник не рахується з втратами. Їхня мета – знайти слабкі місця в нашій обороні, і для цього вони застосовують велику кількість живої сили. Все це супроводжується обстрілами…

Противник перетягнув  на даний напрямок велику кількість армійської авіації, і все більше застосовують КАБи і ФАБи”, – розповів Дмитро Кожубенко.

Previous post Як встановити двозонний лічильник електроенергії — чим він корисний
Next post “Схеми”: Андрій Портнов переписав на дітей маєток біля Києва – новини LB.ua