Британія передала обладнання для роботи ТЦК з реєстром військовозобов’язаних «Оберіг»

Уряд Великої Британії надав Україні обладнання для використання у Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

ТЦК отримали 187 ноутбуків, 187 сканерів та 187 принтерів, вказано у повідомленні.

«Реєстр «Оберіг» заощаджує кошти держави та військовозобов’язаних, запобігає корупції та сприяє розумному рекрутингу. Завдяки цифровізації обліку інформація про військовозобов’язаних не може бути знищена внаслідок ракетного обстрілу чи пожежі», – зазначила заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко.

Раніше Чорногоренко розповідала, що на початку другого кварталу 2024 року планують запустити електронний кабінет військовозобов’язаного «Оберіг».

Читайте також: У Міноборони анонсували застосунок для військових «Армія +»

Також представник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі Радіо Свобода заявив, що реєстрація в електронному кабінеті військовозобов’язаних буде добровільною. За словами представника Міноборони, це зручно, оскільки «не треба буде приходити до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, стояти у черзі».

16 січня, Верховна Рада України 16 січня ухвалила в другому читанні законопроєкт, який передбачає створення єдиного реєстру військовозобовʼязаних.

Законопроєкт передбачає передачу Міністерству оборони даних про громадян віком від 17 до 60 років, які містяться у різних державних реєстрах: Податкової служби, МОЗ, Мін’юсту, МВС, ЦВК, Державної міграційної служби та інших відомств.

Previous post Зеленський обіцяє блокувати російські ЗМІ у прикордонних громадах
Next post Іран атакує ядерні об’єкти в Ізраїлі — КСІР зробив заяву, пишуть ЗМІ