Ворог суне на Часів Яр: останні новини з фронту

87 бойових зіткнень по всій лінії фронту. Росіяни атакують одразу на кількох ділянках фронту. Найскладніша ситуація на Бахмутському напрямку. Окупанти намагаються прорватися до Часового Яру. Складно українським оборонцям на Новопавлівському відтинку фронту. 19 ворожих атак вдалось відбити на Авдіївському напрямку.

Там, де росіяни не можуть прорвати оборону українських захисників – руйнують цивільну інфраструктуру. Тилові міста Донеччини росія систематично обстрілює. Є й постраждалі. Про ще одну воєнну добу на українському Сході – далі в нашому огляді.

Ось такий вигляд мають нині ліси під окупованим Сєвєродонецьком. Палає вже тиждень. Та окупанти гасити вогонь не поспішають.

Загалом на Луганщині досі точаться запеклі бої. Ворог щосили намагається просунутися уперед. Гатить по позиціях наших військових та деокупованих населених пунктах. І систематично отримує відсіч.

Артем Лисогор, голова Луганської ОВА:

Ворог спробував штурмувати наші позиції поблизу Невського і сусідніх Тернів, що на Донеччині. Там відбито три атаки росіян. Продовжують вони активні бойові дії й у Білогорівці. По Невському завдані удари з реактивної системи залпового вогню та мінометів. По Греківці та Макіївці окупанти застосували артилерію. Авіацію по Білогорівці та Серебрянському лісу.

Це кадри роботи 118-ї окремої бригади тероборони. За два дні у Луганській області наші воїни знищили 5 ворожих бронетранспортерів і танків.

На Лиманському напрямку напередодні наші сили відбили 3 атаки противника. На кадрах 63-ї окремої механізованої з-під Тернів – дрон влучними скидами мінусує окупантів. Та ворог не вгамовується.

Напередодні росіяни завдали удару по мирних мешканцях поблизу Лиману. Ударили трьома керованими авіабомбами та FPV-дроном. Минулося без жертв.

На Бахмутському напрямку ворог суне на Часів Яр. Росіяни не шкодують ані техніки, ані живої сили. Минулої доби наші оборонці відбили тут 24 атаки. На цих кадрах, 47 окрема механізована бригада північніше Бердичів відбиває ворожий наступ та знищує російський БТР і піхоту.

Складна ситуація й на Авдіївському напрямку.

Андрій Ковальов, речник Генерального штабу Збройних Сил України:

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 19 атак в районах населених пунктів Семенівка, Новобахмутівка, Очеретине, Новокалинове, Яснобродівка, Нетайлове, Первомайське та Новоукраїнка Донецької області.

Це кадри з Красногорівки. Наші оборонці нищать російську техніку. Окупанти намагаються втекти від обстрілів. Та марно.

Загалом, минулої доби ворог 17 разів обстріляв населені пункти Донеччини – Костянтинівку, Красногорівку, Очеретине, Часів Яр, Покровськ та Сіверську.

А ці моторошні кадри з Селидового. Сьогодні вдосвіта російські війська завдали удару по житловому сектору. До місця події прибули рятувальники. З-під завалів дістали тіло жінки.

А ось кадри рятувального рейсу “Білих янголів” із Красногорівки. Місто – у вогні через штурми російських військ, проте евакуація з нього триває.

Кожен рейс до Красногорівки – це ризик. І дорога, і житловий сектор постійно обстрілюються, а ворог відстежує пересування наших з повітря. Проте “Білі янголи” їдуть на виклики, не чекаючи тиші. Так, поліцейські вчасно надали допомогу 73-річній жінці. Ворожий снаряд поцілив у цивільне авто, в якому вона перебувала.

Після надання першої допомоги “Білі янголи” доправили поранену до лікарні.

Також про евакуацію попросило подружжя, яке днями пережило трагедію. Під час російського обстрілу осколком вбило їхнього 25-річного сина. Тоді «білі янголи» допомогли транспортувати тіло, а тепер вивезли батьків, 48 та 49 років. З собою сім’я забрала трьох собак. Коли збиралися – по приватному сектору, де саме перебував екіпаж, росіяни вдарили з дрона. Ані люди, ані автомобіль не постраждали.

Евакуація з Красногорівки стає все важчою. Тому поліцейські закликають жителів поквапитися з виїздом, адже залишатися – смертельно небезпечно.

Previous post Політика: лідери Греції та Туреччини зустрінуться у травні – новини LB.ua
Next post Міжнародна асоціація юристів “за” створення трибуналу для Путіна – новини LB.ua