поранений чоловік, пошкоджені будинки, церква – поліція

Російські війська двічі протягом дня обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджені житлові будинки, церква і магазин, повідомила поліція області.

«О 14:10 росіяни завдали ударів по місту Вовчанськ, попередньо, трьома КАБами. Внаслідок ударів пошкоджені вісім житлових будинків, територія кладовища і комунального підприємства «Благоустрій». Поранення отримав 52-річний цивільний чоловік, який їхав на велосипеді та потрапив під обстріл. Потерпілого доставили до лікарні», – йдеться в повідомленні.

«Близько 17:25 військові РФ обстріляли Вовчанськ. Пошкоджено церкву і магазин», – додали в поліції.

Там повідомили про відкриття кримінальних проваджень за фактом порушення законів і звичаїв війни.

У поліції також нагадали, що 18 квітня опівдні російські війська з ЗРК С-300 вдарили по селу Сороківка Харківського району. Внаслідок обстрілу пошкоджена будівля будинку культури, постраждав 45-річний цивільний чоловік, якого шпиталізували.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова і Харківщини. Як заявив міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди».

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Previous post ЗАЕС знову атакував дрон, експертів МАГАТЕ не пустили на місце події – Ґроссі
Next post G7 пропонує використати активи РФ як заставу для кредитів Україні – LB.ua