???? Прокурори на захисті державних інтересів: На Прикарпатті прокурори захищають …

Прокурори на захисті державних інтересів: На Прикарпатті прокурори захищають культурну спадщину та ініціюють відновлення унікального комплексу Садиби Реїв

????Коментують: заступник начальника відділу представництва інтересів держави в суді Івано-Франківської обласної прокуратури Олена Попова, завідувач сектору з питань охорони культурної спадщини управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Андрій Давидюк.

???? На території Івано-Франківської області знаходяться понад 3 800 пам’яток культурної спадщини.

????В межах наданих законом представницьких повноважень прокуратура забезпечує захист таких об’єктів.

????Завдяки прокурорам Івано-Франківської обласної прокуратури органи місцевого самоврядування розпочали розроблення історико-архітектурних опорних планів міст та селищ регіону, які відносяться до історично населених місць України.

???? На розгляді у суді перебувають три позовні заяви прокурорів з цих питань.

⚖️ Також у судовому порядку зобов’язано Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА вжити заходи для забезпечення захисту об’єкта культурної спадщини – пам’ятки національного значення «Садиба та парк», відомої як Садиба Реїв.

????Це унікальна пам’ятка архітектури та садово-паркового мистецтва XVIII – ХІХ століть.

На даний час комплекс перебуває у приватній власності. Як встановила прокуратура, протягом тривалого часу не вживалися заходи щодо його збереження.

⚖️На виконання рішення суду ініційовано перед Міністерством культури та інформаційної політики України виділення коштів на розроблення науково-проектної документації для проведення реставраційних робіт.

Відео завелике

Previous post ЦПД: Росія посилить інформаційні атаки навколо мирних переговорів
Next post В’ячеслав Фетісов заявив, що припечатав би до борту голову МОК Томаса Баха