у Дніпрі зросло число постраждалих, пошкоджені шість багатоповерхівок

У Дніпрі число постраждалих зросло до 24 людей, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Раніше повідомлялося про 16 поранених.

За його словами, у найбільш пошкодженому будинку продовжуються аварійно-пошукові роботи. Голова ОВА уточнив, що в місті пошкоджені ще 5 багатоповерхівок і два приватні будинки, три навчальні заклади, 7 адміністративних та офісна будівлі, ринок, магазини і торговельні павільйони, готель, СТО, а також майже 50 авто.

Лисак додав, що у Синельниківському районі Дніпропетровщини пошкоджені понад 60 приватних осель, авто, знищена сонячна електростанція. Там семеро поранених – раніше було відомо про двох травмованих.

Читайте також: У Дніпрі 20 квітня оголосили днем жалоби за загиблими внаслідок удару РФ

Уранці 19 квітня по всіх регіонах України була оголошена ракетна небезпека. Дніпропетровщина, зокрема обласний центр, зазнала російської ракетної атаки. У Дніпропетровській ОВА повідомили, що після атаки в Дніпрі горить п’ятиповерхівка, вона частково зруйнована. На Криворіжжі був пошкоджений інфраструктурний об’єкт, також повідомлялося про руйнування на Синельниківщині.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Previous post Шмигаль заявив про «зрушення» у розблокуванні військової допомоги США
Next post Трамп зробив неочікувану заяву про необхідність виживання України і дорікнув Європі