на Одещині кілька ракет РФ влучили не лише в українські, а й сінгапурські портові споруди

Кілька російських ракет, які атакували Одещину, влучили не лише в українські, а й сінгапурські портові споруди, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Поки я готувався до цієї розмови, вони (війська РФ – ред.) завдали удару по морському порту «Південний». Кілька ракет влучили в портові споруди, не лише українські, а й сінгапурські», – сказав він під час свого звернення до учасників засідання Ради Україна-НАТО.

Президент зазначив, що лише з початку цього року Росія атакувала Україну майже 1200 ракетами, зокрема й аеробалістичними, а також понад 1500 «шахедами».

«Частину цього зла нам вдалося нейтралізувати – збити. Але тільки частину, на жаль, меншу частину ракет, не всі «шахеди», якими іранський режим поділився з Росією, і не всі 8500 керованих бомб. Росія вдається до більш прорахованих масованих ударів, які руйнують нашу енергетичну систему», – сказав Зеленський.

Читайте також: Ще щонайменше сім Patriot чи подібних систем ППО потрібні Україні для оборони – Зеленський

Вдень 19 квітня в Одеській області була оголошена повітряна тривога. Російські війська атакували ракетами Одещину. За словами голови ОВА, через цю атаку поранена людина, є пошкодження припортової інфраструктури. Олег Кіпер не уточнив, де саме були пошкодження, однак у соцмережах писали про звуки вибухів в місті Южне, де розташований порт «Південний».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Previous post Зварич звернувся до польських фермерів
Next post Палата представників провела процедурне голосування за допомогу Україні – LB.ua