Нідерланди обіцяють додаткові 200 мільйонів євро на ППО для України – Міноборони

Нідерланди виділяють понад 200 мільйонів євро на нові ініціативи щодо доставки додаткових засобів протиповітряної оборони України.

Про це повідомила міністерка оборони Кайса Оллонгрен сьогодні під час онлайн-засідання Ради Україна – НАТО, йдеться на сайті оборонного відомства Нідерландів.

«Ресурси, які зараз надають Нідерланди, вже знаходяться на європейському континенті і будуть доставлені в Україну якнайшвидше. Зараз ми всі повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну», – розповіла міністерка.

Вказано, що Нідерланди виділяють 150 мільйонів євро на підтримку німецької ініціативи з доставки засобів протиповітряної оборони дальнього радіусу дії. Крім того, Міністерство оборони Нідерландів закупить засоби протиповітряної оборони ближнього радіусу дії за 60 мільйонів євро. Їх можна використати для боротьби з атаками безпілотників.

Напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що НАТО проводить консультації з членами альянсу, щоб вони передали частину своїх систем протиповітряної оборони в Україну, зосередившись на системах Patriot.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 18 квітня повідомив, що країни НАТО можуть надати Україні сім систем протиповітряної оборони Patriot, одну з них передасть Німеччина.

Президент України Володимир Зеленський заявляв – щоб закрити Україну повністю, потрібно 25 систем Patriot, по 6-8 батарей у кожній.

Росія в березні здійснила низку ракетних атак по Україні, в тому числі, 22 березня – найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час.

Previous post Ще щонайменше сім Patriot чи подібних систем ППО потрібні Україні для оборони – Зеленський
Next post У дівчини у поїзді почались пологи