Зеленський провів нараду у Дніпрі після атаки РФ

Президент Володимир Зеленський приїхав до Дніпра після російської атаки і провів у місті нараду, повідомляється у телеграмі глави держави.

«Нарада щодо ситуації в області, захисту Дніпра, усіх міст і громад регіону. Доповіді щодо об’єктів критичної інфраструктури, будівництва захисних споруд, відновлення й модернізації об’єктів енергетики», – написав Зеленський.

Президент зауважив, що ведеться робота з партнерами заради додаткових систем ППО для України.

Внаслідок російського ракетного удару у Дніпрі 19 квітня загинули семеро людей, 35 постраждали, повідомила місцева влада.

Вранці по всіх регіонах України була оголошена ракетна небезпека. Дніпропетровщина, зокрема обласний центр, зазнала російської ракетної атаки. У Дніпропетровській ОВА повідомили, що після атаки в Дніпрі горить п’ятиповерхівка, вона частково зруйнована. Згодом місцева влада уточнила, що в місті пошкоджені 6 багатоповерхівок і два приватні будинки, три навчальні заклади, 7 адміністративних та офісна будівлі, ринок, магазини і торговельні павільйони, готель, СТО, а також майже 50 авто.

Попри численні докази і свідчення, Росія від початку повномасштабного вторгнення заперечує, що здійснює цілеспрямовані атака на цивільне населення та інфраструктуру України.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Previous post «Такого «комбо» раніше ніколи не було» – Євлаш про збиття Ту-22М3 та ракет РФ
Next post Нідерланди: Україні виділяють понад 200 млн євро на ППО – новини LB.ua