Зеленський вважає, що надходження необхідної допомоги «вирівняє» ситуацію на фронті

Армія Росії має завдання попри втрати демонструвати певні перемоги до 9 травня. Про це зазначив президент України Володимир Зеленський за результатами засідання Ставки верховного головнокомандувача, написав очільник країни у телеграмі.

«Нашим воїнам складно, але надходження необхідної допомоги вирівняє ситуацію. Саме тому підтримка конкретною зброєю, яка є в наших партнерів, необхідна нам невідкладно», – наголосив Зеленський.

Президент також повідомив, що під час засідання йшла мова про виробництво зброї українськими компаніями.

«Ми працюємо над новим форматом угод, який, з одного боку, не переобтяжуватиме військовий бюджет, а з іншого – гарантуватиме виробникам довготривалі зобов’язання держави», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Силам РФ «навряд чи вдасться досягти прориву, який зруйнував би лінію фронту» – ISW

Вказано, що під час наступного засідання Ставки заслухають доповідь спецслужб про наміри російських військових щодо атак на цивільну інфраструктуру України та обговорять план посилення протиповітряної оборони.

Раніше Зеленський в інтерв’ю для NBC News розповів, що до 9 травня, коли в Росії святкують День перемоги у Другій світовій війні, війська РФ прагнуть захопити Часів Яр у Донецькій області. За словами Зеленського, «сьогодні українським бійцям, які тримають оборону на тому напрямку, не вистачає потрібного озброєння». Саме тому він «розраховує на допомогу від США».

Палата представників США під час голосування 20 квітня підтримала виділення допомоги для України.

Законопроєкт про допомогу Україні підтримала більшість конгресменів у Палаті представників. «За» проголосували 311 конгресменів, проти – 112.

Тепер це питання має розглянути американський Сенат і потім підписати президент США Джо Байден.

Загальний розмір законопроєкту щодо допомоги Україні, який ініціював спікер-республіканець Палати представників Майк Джонсон становить 60,84 мільярда доларів. Третина цих коштів, саме 23,2 млрд доларів, залишаться в США та будуть витрачені на поповнення американських запасів.

Previous post Суд заарештував 26-річного підозрюваного у розстрілі поліцейських на Вінниччині – МВС
Next post Повалення Путіна, Росія горітиме, коли закінчиться війна в Україні, взяття Варшави, війна з НАТО. Інтерв'ю Гордона із журналістом Асланяном. Відео G