Нічна атака на Україну: Сили оборони знищили майже усі “Шахеди”

Цієї ночі російські загарбники під час повітряної атаки запустили по Україні 16 дронів-камікадзе та балістичні ракети. Сили оборони знищили майже усі ворожі ударні беспілотники.

Про це повідомляється в Facebook Генерального штабу Збройних сил України та Telegram командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука.

У ранковому зведенні у військовому командуванні зазначили, що силами та засобами протиповітряної оборони були ліквідовані 15 “Шахедів”.

Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 16 БпЛА типу “Shahed”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 15 цих ударних БпЛА було знищено.

Але ворог бив не тільки “Шахедами”, а і балістикою. Як розповів генерал Олещук, цієї ночі російські окупанти атакували Україну також 2 балістичними ракетами “Іскандер-М” із Бєлгородської обл. (рф).

Він уточнив, що 16 ударних дронів противник запускав із мису Чауда (окупований Крим) і Курської обл. (рф).

Деталі бойової роботи по відбиттю атаки

Відбивали удар зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України, залучались засоби радіоелектронної боротьби.

Командувач ПС також розповів, що цієї ночі захисниками неба збито 15 “Шахедів” у чотирьох регіонах:

  • Миколаївській,
  • Одеській,
  • Київській,
  • Черкаській областях.

Нагадаємо, в Одесі внаслідок ворожого повітряного удару у ніч проти 23 квітня були пошкоджені будинки та сталася пожежа в житловому секторі.

Previous post Демографічне майбутнє України: чого чекати молоді, враховуючи тенденції
Next post Зеленський і Сунак обговорили допомогу від Британії – новини LB.ua