Британія переведе свою оборонну промисловість на «військові рейки» – Сунак

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про посилення національної оборони з планом зростання оборонного бюджету до 2,5% ВВП до 2030 року.

«Ми переведемо власну оборонну промисловість Великої Британії на військові рейки. Один з головних уроків війни в Україні полягає в тому, що нам потрібні більш глибокі запаси боєприпасів і промисловість повинна мати можливість швидше їх поповнювати», – заявив Сунак на пресконференції в Польщі разом з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом.

НАТО встановив для членів альянсу цільовий показник, згідно з яким вони мають витрачати на оборону 2% від свого економічного виробництва. За словами Сунака, протягом наступних шести років в оборону буде інвестовано додатково 75 мільярдів фунтів стерлінгів (93 мільярди доларів).

Напередодні візиту до Варшави британський уряд оголосив про найбільший на сьогоднішній день пакет військової допомоги для України. Зокрема, заявив про надання додаткових 500 мільйонів фунтів (618 мільйонів доларів) допомоги. Міністерство оборони також надасть Україні 60 катерів, понад 400 транспортних засобів і понад 1600 ракет.

10 квітня Україна і Велика Британія уклали нову угоду про оборонну і промислову співпрацю. Як повідомив міністр оборони України Рустем Умєров, ця угода стане «дієвим механізмом посилення співпраці у військовій галузі, відкриває шлях до надання ще більшої підтримки з боку Великої Британії, залучення найпрогресивніших британських технологій для нашої оборони».

Previous post чи законним є припинення надання консульських послуг?
Next post Сірий паспорт – як його отримати у Польщі та Німеччині, які потрібні документи