росіяни вдарили ракетами по житлових будинках Харкова

росіяни обстрілюють Харківщину. Є приліт в районі залізничного вокзалу у місті Балаклія. На цю хвилину відомо про сімох потерпілих. На місці працюють усі профільні служби – повідомили в Харківській ОВА. Харків загарбник тероризує постійно. Скеровує на місто хаотично – і нові планерувальні снаряди, і високоточні ракети, і “С-300”. Місцева влада просить для Харкова ППО. Це єдиний засіб вберегти місто від тероризму. Світлана Шекера – далі.

У ніч проти середи по спальному району Харкова, неподалік середмістя, окупанти вдарили двома ракетами “С-300”. Лягло поруч з новобудовами. Наталя була під час удару у квартирі на 16 поверсі.

Наталія Чорноіванова, жителька Харкова:

Таке враження було, що зараз будинок просто розвалиться. Зараз неможливо зрозуміти, куди не стріляють, вони стріляють скрізь, розумієте, ніяких об'єктів військових тут нема, вони б'ють і в лікарні, вони б'ють у школи, садки, житлові будинки, абсолютно, і навіть близько немає, де військові об'єкти якісь або знаходилися б військові.

Престижний район. Потрощені вікна в будинках, фасади офісів і кав’ярень. Дві величезні вирви поряд. Постраждало шестеро людей. Пошкоджений газогін.

Ігор Терехов, Харківський міський голова:

Був обстріляний один з центральних районів міста Харкова. Є руйнації скла, є руйнації вікон, зараз обслідуємо дахи. Крім цього, був зруйнований газопровід. Нам потрібно було відключити газопровід, бо був витік газу. Дуже багато руйнацій, дуже багато вікон, на щастя, тяжких поранених немає, є легкі поранення 6 людей.

Потрощені три десятки автівок. Серед них – і машина волонтерів.

Тарас Стомін, представник Данської ради у справах біженців в Україні:

Ці автівки займалися доставленням гуманітарної допомоги по Харківській області та місту Харкову. Це була допомога будівельними матеріалами для відновлення житла і гігієнічні набори, сімейні набори, масштаб втрат дуже великий, але що маємо, то маємо, будемо боротися.

Навколо – жодних військових чи інфраструктурних об’єктів.

Олег Синєгубов, голова Харківської обласної військової адміністрації:

У радіусі, напевно кілометрів п’яти, немає нічого, окрім офісів, цивільна інфраструктура, житлові будинки, спортивна інфраструктура тощо. Жодного військового об’єкту, військової частини, якогось інституту наукового, дослідницького там немає, тому це дійсно знову черговий терористичний акт по місту Харкову.

Ігор Терехов, Харківський міський голова:

І це те, що творять росіяни сьогодні з Харковом, коли вони нещадно б’ють по житлових будинках, по житлових кварталах, це їх мета, щоб люди виїжджали з Харкова, але вони це ніколи не зроблять. Ми чудово розуміємо, що росіяни можуть завдати удари, нам потрібні сучасні системи протиповітряної оборони, і це кажуть наш Президент та уряд.

Харків’яни ж вимітають скло і відновлюють пошкоджені помешкання, щоби, всупереч всьому, жити далі.

Previous post Головне за четвер, 25 квітня: майже 40 відбитих штурмів на двох напрямках, обстріли Донеччини і Харківщини
Next post В НАТО назвали умову для гарних відносин КНР із Заходом