У командуванні «Південь» повідомили про звільнення 13 населених пунктів

В оперативному командуванні «Південь» повідомили про звільнення від російських окупантів 13 населених пунктів.

Раніше повідомлялось про деокупацію п’яти населених пунктів на Херсонщині.

«Станом на сьогодні з початку активних дій нам вдалось посунути лінію фронту від 4 до 12 км. Загальна площа вивільнених територій – понад 500 кв.км. Звільнено 13 населених пунктів, серед яких Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий Ставок та Миролюбівка», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому у фейсбуці.

За даними командування, протягом останніх двох тижнів на південному напрямку було завдано ударів по понад 150 російських пунктах управління, командних та опорних пунктах, знищено 122 танки, 2 танки, 2 літаки, а також близько 20 РСЗВ.

У командуванні «Південь» зауважують, що, попри деморалізацію противника, сил і потужностей у російських окупантів все ще багато, тривають бої.

8 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що від 1 вересня українські війська «звільнили десятки населених пунктів» і відбили у російських військ понад 1000 квадратних кілометрів території.

11 вересня Генштаб ЗСУ повідомив, що загалом від російської окупації звільнено понад 3 тисячі квадратних кілометрів української території.

Previous post Зеленський порадив Трампу подивитися на війну в Україні «без рожевих окулярів»
Next post Щонайменше тисяча цивільних в Ізюмі загинула за час окупації – депутат міськради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *