Кулеба наголосив українським послам по світу на створенні міжнародних партнерств з виробництва зброї для України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-наради з послами України по світу обговорив питання внеску посольств у зміцнення обороноздатності нашої держави, повідомляє пресслужба МЗС.

«На самому початку російського вторгнення президент Володимир Зеленський поставив українській дипломатії завдання максимально активізувати співпрацю із міжнародними партнерами в військовій сфері… Тепер нагальною стала потреба розвитку вітчизняного оборонно-промислового комплексу та потужностей виготовлення, обслуговування і ремонту зброї, втілення стратегічних довготривалих проєктів. Для цього потрібно створювати партнерства з іншими країнами і ми будемо приділяти цьому питанню пріоритетне значення. Це стане новим етапом зміцнення обороноздатності України», – наголосив Кулеба.

За його словами, серед пріоритетів для української дипломатії:

– робота над збільшенням кількості систем протиповітряної та протиракетної оборони, артилерійських систем великого калібру, реактивних систем залпового вогню, бойових броньованих машин, танків і боєприпасів, які постачаються в Україну;

– забезпечення фінансування партнерами видатків на придбання в третіх країнах озброєнь та техніки, які потрібні Україні;

– співпраця з міжнародними партнерами в сфері виробництва озброєння і боєприпасів, створення баз обслуговування і ремонту техніки за участі провідних підприємств оборонно-промислового комплексу України.

Днями після чергових ракетних ударів РФ по Україні Кулеба закликав партнерів надати Україні ППО.

Previous post «За Фрейдом». Банкова відреагувала на промову Путіна
Next post Німеччина успішно випробувала бойовий лазер

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *