Війна РФ проти України. У Кремлі відреагували на заяви ЄС щодо трибуналу

У Кремлі відреагували на заяви ЄС щодо створення спеціального трибуналу, який розслідуватиме злочин агресії Росії проти України.

«Щодо спроб заснувати якісь трибунали, вони не матимуть жодної легітимності, не будуть нами прийняті і будуть засуджуватися нами», – сказав речник російського президента Дмитро Пєсков, якого цитують російські медіа.

Читайте також: «Я сказав, що Путін має сидіти, і це не викликало заперечень» – Малюська про зустріч із міністрами країн G7

Напередодні президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн запропонувала створити спеціалізований суд за підтримки ООН для розслідування злочину агресії Росії. Вона заявила про готовність «розпочати співпрацю з міжнародним співтовариством, щоб отримати найширшу міжнародну підтримку».

Франція 30 листопада заявила про початок роботи зі створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України.

Читайте також: «Воєнні злочини – частина культури Росії»: інтерв’ю із Олександрою Матвійчук

За даними МВС, станом на жовтень українські правоохоронці зафіксували вже близько 40 тисяч воєнних злочинів, скоєних російськими військовими на території України.

Previous post Держзамовлення в пріоритеті, але за можливості «Мотор Січ» працюватиме й на експорт – новий директор
Next post Тютюнові компанії вже не можуть так просто продавати вам продукт. Тому вони продають вам стиль життя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *