Українські рятувальники разом із собаками для пошуку вирушили до Туреччини

Українські рятувальники у вівторок вирушили до Туреччини для допомоги у ліквідації наслідків потужного землетрусу, повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що разом з рятувальниками вирушили медики та кінологічні розрахунки.

«Загалом на ліквідацію наслідків потужного землетрусу від України направлено 87 чоловік особового складу, 18 одиниць техніки та 10 пошуково-рятувальних собак. Група забезпечена спутниковими терміналами Starlink, дронами, технікою та всім необхідним обладнанням для виконання завдань на місці пошуково-рятувальної операції», – йдеться в повідомленні ДСНС.

Голова уряду Денис Шмигаль заявив, що Україна однією з перших запропонувала Туреччині свою допомогу.

«Наш обов’язок – бути солідарними, аби якнайшвидше подолати наслідки стихійного лиха. Ми пам’ятаємо тих, хто допомагає нам, і готові завжди приходити на допомогу нашим друзям і партнерам», – сказав Шмигаль.

Про те, що українські рятувальники вже вирушили до Туреччини повідомив у твітері і посол України у Туреччині Василь Боднар. За його словами, українська пошуково-рятувальна група вирушає «лікувати рани турецького народу».

«Також продовжуємо надсилати гуманітарну допомогу», – повідомив Бондар.

Потужні землетруси у Туреччині сталися на світанку та вдень 6 лютого, а також ще один підземний поштовх – 7 лютого. Кількість загиблих у Туреччині та сусідній Сирії перевищила 5 тисяч людей.

За даними турецької сторони, внаслідок землетрусу в Туреччині, можливо, загинули двоє громадян України. Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко заявив, що посольство перевіряє цю інформацію. Відомо також про 4 постраждалих українців. 19 українців не виходять на зв’язок.

Previous post «Не буде Криму – не буде Росії». Як кримчан лякають Україною
Next post Окупанти щось готують: Зеленський – про загрозу повторного наступу Росії — tsn.ua