жителя столиці засудили до 15 років тюрми – прокуратура

Жителя Києва засудили до 15 років ув’язнення за коригування обстрілів міста минулої весни, повідомляє Офіс генерального прокурора 8 лютого.

Як повідомляє відомство з посиланням на Київську міську прокуратуру, Солом’янський районний суд визнав чоловіка винним у державній зраді.

«Прокурором у суді доведено, що обвинувачений після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну створив телеграм-канал. Там він поширював текстові повідомлення та статті антиукраїнського характеру», – йдеться в повідомленні.

За даними обвинувачення, через цей канал фігурант справи передавав представнику російських збройних сил «інформацію про розташування військової техніки та підрозділів Збройних Сил України на території Києва». Згодом російські війська обстрілювали зазначені підрозділи.

Читайте також: СБУ затримала депутата Сіверської міськради від ОПЗЖ за роботу на російську розвідку

Чоловіка затримали в березні 2022 року. Як повідомляє Служба безпеки України, яка вела розслідування в справі, саме за його даними в березні минулого року російські війська обстріляли один із районів столиці з реактивних систем залпового вогню «Град» та «Смерч».

«Унаслідок ворожого обстрілу двоє людей загинуло, ще четверо – зазнали поранень. Того ж місяця співробітники СБУ затримали зловмисника за місцем його проживання… Як свідчать дані слідства, злочинцем виявився мешканець Святошинського району Києва, який підтримав збройну агресію РФ», – додає Служба.

Збройні сили України звільнили Київську область від російських військових на початку квітня 2022 року.

Previous post Як взагалі може йтися про допуск російських та білоруських спортсменів до Олімпіади? Ці люди підтримали війну чи мовчать / Бульвар Шоубіз
Next post санкції безсилі — Ексклюзив ТСН — tsn.ua