У Києві демонтували пам’ятник радянському льотчику Чкалову – КМДА

У Києві в середу демонтували пам’ятник радянському льотчику Валерію Чкалову в Шевченківському районі, повідомила Київська міська державна адміністрація 8 лютого.

За словами депутата Київської міської ради Дмитра Білоцерківця, міська влада чекала на рішення Міністерства культури та інформаційної політики, яке б дозволило демонтаж пам’ятників часів радянської та царської доби.

«Нарешті на цьому тижні Міністерство культури та інформаційної політики України визнало пам’ятники радянському генералу Ватутіну та радянському льотчику Чкалову в Києві такими, що не підлягають внесенню до Державного реєстру культурної спадщини. Тож тепер їх можна перенести», – йдеться в коментарі Білоцерковця.

За словами чиновника, в Києві «немає місця пам’ятникам, скульптурам та меморіальним дошкам, які нам примусово нав’язувала радянська влада».

«Наступний – пам’ятник Ватутіну, який буде демонтовано завтра», – додав він.

Як повідомляє КМДА з посиланням на начальника Управління екології та природних ресурсів Олександра Возного, демонтовану скульптуру радянського льотчика перенесуть до Музею авіації України імені Антонова.

Читайте також: У Дніпрі демонтували радянський пам’ятник Юхимові Пушкіну, відомий як «Танк»

У січні експертна комісія Міністерства культури та інформаційної політики рекомендувала демонтувати пам’ятник радянському генералу Миколі Ватутіну, який розташований у Маріїнському парку.

У Києві за 2022 рік перейменували понад 230 вулиць, проспектів та бульварів, чиї назви були пов’язані з РФ чи радянською епохою. Нові назви обирали кияни в застосунку «Київ цифровий».

Previous post Справа MH17: суд оприлюднив доказ того, що путін особисто схвалив надання важкого озброєння бойовикам “ДНР” – новини на УНН
Next post Сирійський режим просить США та ЄС зняти санкції – новини на УНН