Москва заборонила вʼїзд до Росії ще 77 американцям

Міністерство закордонних справ Росії розширило список санкцій проти США ще на 77 громадян цієї країни, повідомив 8 лютого сайт відомства.

«Реагуючи на розширення Вашингтоном списку російських громадян, проти яких запроваджуються персональні санкції, вʼїзд до Росії закривається на постійній основі для 77 американців. Ще раз наголошуємо для кращого засвоєння у Вашингтоні, що будь-які ворожі дії проти Росії, включно з розкручуванням санкційної спіралі, отримають відсіч і вдарять бумерангом по самих США», – ідеться в заяві.

МЗС Росії запровадило персональні санкції проти губернатора штату Алабама Еллен Айві, губернатора штату Массачусетс Чарлі Бейкера, керівника напрямку розвитку бізнесу компанії «Лейдос», генерал-лейтенанта ВПС США у відставці Вільяма Бендера, доньки колишньої спікерки Палати представників Ненсі Пелосі Крістін Пелосі та інших американців.

Сполучені Штати запровадили санкції проти 22 фізичних та юридичних осіб, громадян та резидентів різних країн, пов’язаних, як стверджується, з мережею з обходу раніше застосованих щодо Росії санкцій. Серед тих, хто потрапив у список санкцій, – кілька громадян Росії, які, як правило, мають громадянства також інших держав.

Як йдеться у повідомленні Міністерства фінансів США, всі ці люди та організації сприяли підприємствам російського військово-промислового комплексу в обході санкцій, запроваджених у зв’язку із вторгненням в Україну.

Повідомляється, що нові санкції стали результатом роботи нещодавно створеної Мінфіном США команди з відстеження активів росіян, які раніше потрапили під санкції по всьому світу.

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну до списків санкцій США було включено понад 1000 російських фізичних та юридичних осіб.

Previous post З Антитіл намагалися через суд стягнути мільйони гривень та знищити їхні пісні: фото
Next post 9 лютого — яке церковне свято в православному календарі