У Бучі презентували пам’ятну монету “Крила Свободи”

У Бучі презентували пам’ятну монету “Крила Свободи”. Символічно це сталося перед річницею визволення населеного пункту з-під окупації. Монету створили волонтери, які під обстрілами евакуйовували людей. Сувенір можна буде придбати. Куди підуть кошти? І кому присвячені “Крила свободи”? Яна Танчак про все детально.

Вона Танчак, кореспондентка:

Пам’ятну монету “Крила свобода” волонтери, які займалися евакуацією людей з Ірпеня і Бучі, присвячують тим військовим, які боронили аеропорт Гостомель у перші години повномасштабного вторгнення.

Ігор Литвинюк, волонтер, засновник благодійного фонду:

Уона присвячена подвигу Національної гвардії України 4 бригади оперативного призначення імені Дероя України Сергія Мизальчука. яменно ці військовослужбовці своїми злагодженими діями не дали можливості підготовленим частинам, які намагались дєсантуватися і штурмували нас на гелікоптерах, зупинити ворога.

Олександр Ячок, волонтер:

це дуже важливо зараз нам зберегти ось цю пам’ять, зберегти ось цю ідентичність, ось цю біль і зберегти цих свідків і ці артефакти.

Вона Танчак, кореспондентка:

На аверсі монети – історичний Герб Гостомеля. На реверсі – український легендарний, найбільший у світі літак Мріяякий спалили росіяни, виривається з полум’я. Монету передадуть військовим, які боронили гостомельський аеропорт. Окрім цього її виставили на продаж. Усі кошти підуть на придбання автомобілів швидкої допомоги, спецобладнання для евакуації цивільного населення в районах бойових дій.

Ігор Побочій, волонтер:

Ми тратимо кошти на автомобілі, ми тратимо кошти на топливо. Потрібно везти те, шо необхідно. Необхідно медикаменти, засоби гігієни.

Вона Танчак, кореспондентка:

Волонтери закликають усіх не забувати, що в Україні триває війна і допомагати наближати перемогу.

Previous post Погода в Україні на квітень 2023 — синоптики прогнозує тепло та помірну кількість опадів
Next post Військові Естонії: У РФ наростає вербувальна кампанія, в Україні наближається “танковий сезон” – новини України, Політика