У Луганській області окупанти розшукують 50 своїх солдатів, що втекли — зведення Генштабу – новини України, Політика

Російські окупанти продовжують наступати на чотирьох напрямках, ЗСУ відбили більше 30 атак. Проте продовжується тенденція збільшення випадків втечі росіян із підрозділів та військових частин. У Старобільському районі тимчасово окупованої території на Луганщині окупанти розшукують 50 дезертирів. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Протягом доби противник завдав п’яти ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснив понад 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Сьогодні РФ завдала чергового ракетного удару по цивільних об’єктах Запоріжжя та інших населених пунктів України, застосувавши балістичні ракети. Для авіаційних ударів супротивник також задіяв шість ударних БпЛА типу Shahed-136 – усі вони були знищені українськими захисниками.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах. За цю добу підрозділами Сил оборони було відбито понад 30 атак супротивника. Найзапеклішими залишаються бої за населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили вісім районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад пально-мастильних матеріалів, два зенітно-ракетні комплекси, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, а також станцію радіоелектронної боротьби.

  • Сьогодні російські окупанти вдарили по Харкову дев’ятьма ракетами комплексу С-300, а також запустили 10 дронов-камікадзе Shahed-136.

Дивіться також: Росіяни пішли танками, БМП та піхотою. Десантники показали відео відображення важкого штурму

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Чому потрібно вакцинуватися навіть, коли перехворіли на COVID-19? Пояснення інфекціоніста
Next post Відповідальні за агресію проти України не повинні залишитися безкарними – Бучанська декларація