“Команда зверху”. Глава Мінкульту розповів, як приймалося розпорядження 2013-го щодо Лаври – новини України, Політика

Розпорядження Кабінету міністрів часів екс-президента Віктора Януковича від 11 липня 2013 року про передачу об’єктів Києво-Печерської лаври у користування УПЦ Московського патріархату приймалося свого часу за лічені дні, що робиться тільки коли є відповідна вказівка ​​”зверху”. Про це в ефірі телемарафону заявив голова Мінкульту Олександр Ткаченко.

“Нещодавно дізнався, як приймали цю постанову. Виявляється, за один день у Мінкульті схвалили, одразу подали уряду і мало не наступного дня затвердили. Повірте мені, за три роки я навчився, як приймаються ці постанови. Таке робиться виключно якщо є, так би мовити, команда згори, і ми тепер розуміємо, як ухвалювалося таке незаконне рішення “папередниками”, – сказав Ткаченко.

Коментуючи вчорашнє рішення Кабміну про визнання недійсним розпорядження 2013 року про передачу у безоплатне користування УПЦ МП будівель і споруд Лаври, глава Мінкульту зазначив, що всі будівлі на території Києво-Печерської лаври належать державі, всі чому вони передані в музейні об’єкти. користування УПЦ МП за режиму Януковича”, також належать українській державі.

Читайте також: “Ми тут назавжди”. Як пройшов (не) останній день УПЦ МП у Києво-Печерській Лаврі

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post На Кіровоградщині місцевий житель здавав ворогу інформацію про військові об’єкти, – СБУ
Next post Італія тимчасово блокує ChatGPT через проблеми конфіденційності