“Орбан отримує дуже великі дивіденди”: Володимир Дубовик пояснив антиукраїнську позицію керівництва Угорищини

Сполучені Штати стурбовані тісними зв’язками Угорщини з росією та відвертою антиукраїнською політику, яку провадить уряд Віктора Орбана. Адміністрація США вивчає можливість запровадження санкцій проти Угорщини у зв’язку з її відмовою дотримуватися спільної політики західних країн, у тому числі щодо російської агресії проти України.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” заявив директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик.

Це доволі послідовна позиція керівництва угорського. І це проблема, тим більше що вони їздили і спілкувалися і з московськими товаришами, і з китайськими. Тобто вибудовується якась окрема позиція Угорщини, яка поки що, слава Богу, не призводить до того, щоб вони блокували спільну позицію НАТО чи Європейського Союзу щодо російської навали проти України.

Але дійсно є окрема така пропагандистська позиція проти України. Думаю, Орбан отримує дуже великі дивіденди від того в очах свого електрорату “ядерного”, коли він заявляє щось, що іде наперекір заявам Брюселя, чи Вашингтона, чи інших впливових центрів прийняття рішень.

Він давно уже веде таку “війну” проти керівництва Європейського Союзу, особняком стоїть по багатьох питаннях, тому мабуть вибудовує таку і позицію і тисне на Україну, хоча не дуже зрозуміло, що власне він хоче отримати.

Президент Байден, коли прийшов до влади, багато хто очікував, що він почне проводити більш жорстку позицію проти Будапешту, але такого не було, не сталося, зараз бачите з запізненням таке відбувається.

Це певною мірою вписується в засоби Сполучених Штатів покарати ті країни, які порушують певною мірою санкції. Треба ще подивитися, яке вони аргументують американському уряду ці нові санкції проти оточення Орбана. Бо зараз американці приглядаються дуже щільно впритул до тих, хто порушує санкції проти російської федерації, навіть якщо це стосується певних країн, які доволі дружні відносини мають зі Сполученими Штатами.

Previous post ???? Щоб подарувати малечі посмішки та гарний настрій, напередодні у колі рідних по…
Next post Челсі Брайтон — дивитись онлайн відео голів та огляд матчу АПЛ 15 квітня