Спецпідрозділи ГУР отримали та освоїли американський бойовий вертоліт Black Hawk – відео – новини України, Політика

Спецназ Головного управління розвідки отримав у своє розпорядження та вже освоїв багатоцільовий вертоліт Black Hawk. Відео навчань у цьому вертольоті опублікувало ГУР.

Як повідомляє ГУР, на одній із ділянок фронту пройшли тренування спецпідрозділів ГУР МО щодо взаємодії з багатоцільовим вертольотом Black Hawk. Було відпрацьовано десантування бойових груп на полі бою, у тому числі з використанням десантних тросів, евакуацію, а також нічні операції.

На думку військових, Black Hawk в рази маневреніший і значно кращий за радянський Мі-8 за керованістю та швидкістю горизонтального польоту.

Гелікоптер обладнаний для ведення вогню керованими та некерованими ракетами типу Hellfire та підтримки піхоти. Він забезпечує висадку групи з 12 бійців та евакуацію іншої групи з поля бою лише за 3-4 секунди.

Пілот цього Black Hawk з позивним “Маестро”, вертоліт вже бере активну участь у бойових діях, у тому числі на території ворога.

Пілот вважає, що Україна має достатньо пілотів і ресурсів, щоб прийняти та ефективно експлуатувати близько сотні багатоцільових вертольотів типу Black Hawk, близько 50 ударних вертольотів типу Apache, а також близько 40-60 вантажних вертольотів типу Chinook.

“Стільки ми могли б прийняти з мінімальним часом на навчання наших пілотів”, – сказав Маестро.

Читайте також: “Краще ніж нічого”. Українські льотчики змушені воювати на давніх Мі-8 – CNN

Сергій Бережний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post У Києві затримали чоловіка, який кинув у людей гранату
Next post Ілля Ковтун та Ігор Радівілов виграли золото та бронзу на чемпіонаті Європи в Туреччині, відео