Зеленський: Нові обмеження мають завадити Росії обходити санкції – Політика

Сьогодні набули чинності три нові санкційні рішення щодо тих, хто вкладається в російську агресію та підтримує її. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

Один із пакетів – проти 322 компаній – спрямований проти російського ВПК, підприємств, які забезпечують армію-терориста.

Інші два списки санкцій – це фізичні та юридичні особи, які допомагають обходити санкції проти Росії, “тримають майно військових злочинців і залучені до знищення свободи як на території самої Росії, так і на нашій землі”.

Зеленський наголосив, що всі санкційні рішення синхронізуються з партнерами.

“Завдання – прибрати будь-які можливості для Росії обходити санкції. Кожна російська схема, що дозволяє обійти санкції, додає більше часу цій війні, надає агресору можливостей”, – сказав він.

Чим жорсткішим буде санкційний режим проти Росії, чим більше обмежень проти держави-терориста та всіх пов’язаних з ним осіб, тим швидше буде завершення агресії, додав президент.

“І я дякую всім у світі, хто це розуміє”, – сказав він.

  • До нового, 11-го пакету санкцій Євросоюзу увійде заборона транзиту через територію Росії низки товарів, який Москва використала для обходу санкцій, повідомив з посиланням на джерела Bloomberg.

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Набули чинності три санкційних рішення щодо тих, хто підтримує агресію РФ, – Зеленський
Next post Колишня депутатка парламенту Швеції підписала контракт із ЗСУ: фото — tsn.ua