Бої за Бахмут та Мар’їнку. Інформація Генштабу на 23 квітня – новини України, Політика

Сили оборони України протягом суботи, 22 квітня, відбили 58 російських атак на трьох основних напрямках: Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському. Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут і Мар’їнку, йдеться в ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

На Бахмутському напрямку Росія наступала біля сіл Хромово та Іванівське, через які проходять останні дороги з Бахмута, а також біля Григорівки, розташованої за кілька кілометрів на північний захід від міста. Наступальні дії Росії були безуспішними, зазначає Генштаб.

Генштаб: Росія наступає на дороги з Бахмута, йдуть запеклі бої за Мар'їнку – карта

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового (північніше Авдіївки), також безуспішно.

Генштаб: Росія наступає на дороги з Бахмута, йдуть запеклі бої за Мар'їнку – карта

На Мар’їнському напрямку минулої доби українські війська відбивали атаки противника в районі Мар’їнки.

Генштаб: Росія наступає на дороги з Бахмута, йдуть запеклі бої за Мар'їнку – карта

На Лиманському напрямі росіяни не наступали, на Куп’янському вони обмежуються обстрілами, а на Запорізькому та Херсонському тримають оборону та відстрілюються.

Протягом доби Україна збила російський вертоліт Мі-24 та чотири безпілотники противника: два розвідувальні (Орлан-10 та Zala), а також два дрони-камікадзе типу “Ланцет”.

  • Генерал Сирський заявив, що українські воїни своїми діями у Бахмуті виснажили вагнерівців, тож ворог змушений залучати до боїв спецназівців та десантно-штурмові підрозділи.
  • Міністр оборони Рєзніков не згоден, що Україна нібито підриває свій контрнаступальний потенціал у Бахмуті, адже Сили оборони там активно знищують окупантів, яких РФ могла б залучити за іншими напрямками.
  • Спікер ЗСУ прогнозує, що вагнерівців у Бахмуті може вистачити ще на два місяці.

Читайте також: Бахмут повністю знищується Росією, за таких умов важко утримувати позиції — Міноборони

Андрій Водяний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Підсумки 22.04: Leopard для України і нові санкції
Next post У NASA розповіли, де насправді впав їхній супутник