Данилов закликав не нав’язувати Україні мирні переговори з Росією – новини України, Політика

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов попросив не нав’язувати Україні мирних переговорів із Росією.

“Коли мета російського агресора залишається незмінною – знищення України, ініціативи мирного врегулювання, що звучать останнім часом, – це ніщо інше як проросійська миротворчість”, – йдеться в Facebook Данилова.

“Не треба нас постійно садити за стіл переговорів, дайте нам достатньо зброї. Зброя – найкращий посередник і єдиний зрозумілий для РФ аргумент спілкування”, – сказав він.

Коментар Данилова з’явився після того, як глава Міноборони Італії Гвідо Крозетто в одному з інтерв’ю сказав, що для припинення війни потрібно “спробувати посадити за стіл двох співрозмовників, які не розмовляють між собою і не мають нічого спільного”. Посередником цих переговорів може стати Китай, припустив італійський міністр.

“Коли хтось говорить про “мирне врегулювання”, Україна чує лише “здайтеся, капітулюйте, виконайте ультиматум РФ”. Після 423 днів кривавої війни це неможливо. Тому що це навмисна війна на знищення, яку веде РФ, а не міфічний” конфлікт “. Тут немає простору для “врегулювання””, – написав у Twitter після заяви Крозетто, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

  • 16 квітня президент Бразилії закликав створити групу “нейтральних” країн спеціально для початку мирних переговорів між Росією та Україною, вказавши як її можливі учасники Китай та Об’єднані Арабські Емірати і сказавши, що війну “заохочують” США та Захід. У Вашингтоні його пропозиція була розкритикована як проросійська.

Андрій Водяний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Що загрожує за працевлаштування людини без військового квитка: відповідь ТЦК
Next post ЗСУ, ймовірно, зайняли позиції на лівому березі Херсонщини – ISW