Міністр оборони Естонії: ЗСУ чекають покращення погоди, щоб розпочати звільнення територій – новини України, Політика

Головною перешкодою для початку настання ЗСУ залишається дощова погода, через неї бойові дії активізуються не раніше ніж через місяць. Про це заявив голова міноборони Естонії Ханно Певкур, пише ERR.ee.

В інтерв’ю ERR після закінчення зустрічі у форматі Рамштайн у Німеччині Певкур сказав, що на думку, які звучали на зустрічі, “може пройти ще місяць, перш ніж ми зможемо говорити про реальний наступ”, але якщо погода зміниться, це може статися і раніше.

“Погода досить дощова, і це ускладнює пересування важкої техніки. Українці чекають на покращення погоди, щоб почати більш масштабне звільнення територій”, – сказав міністр.

При цьому, за його словами, “досить багато техніки вже перекинуто в Україну і ще багато її перебуває на шляху туди”.

Певкур сказав, що на Рамштайні активно обговорювалися питання зміцнення ППО України та велика потреба ЗСУ у боєприпасах, а також “специфічні потреби, у тому числі важкі вантажівки та причепи для них”, а також питання про надання Україні винищувачів західного типу.

  • 21 квітня на зустрічі Рамштайн-11 глава міноборони Латвії Інара Мурнієце пообіцяла, що Латвія надасть Україні усі свої системи Stinger.

Читайте також: Тема дня ППО, снаряди, навчання на Abrams та ремонт танків. Як пройшов Рамштайн-11: усі деталі

Сергій Бережний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Країни Балтії розкритикували посла Китаю, який поставив під сумнів належність Криму Україні, та вимагають від Пекіна пояснень
Next post Чемпіонат світу з хокею — календар, результати, трансляції матчів дивізіону IB, відео