Генштаб: На Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах ЗСУ відбили понад 45 атак – новини України, Політика

Підрозділи сил оборони протягом доби відбили понад 45 атак противника на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах. Найзапекліші бої йдуть за Бахмут та Мар’їнку, повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

Генштаб повідомляє, що протягом доби противник завдав 28 авіаційних ударів і здійснив близько 10 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів. Є поранені серед цивільного населення, зруйновані та пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Залишається високою ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів РФ по всій території України.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах. Протягом доби було відбито понад 45 атак противника на вказаних ділянках фронту, а найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар’їнку.

За даними військових, росіяни все частіше намагаються “знайти винних” за свої стратегічні провали, і це викликає конфлікти та розбирання аж до збройних сутичок. Зокрема, у Станиці Луганської Луганської області відбулася сутичка між військовими РФ та терористами з “Групи Вагнера”, яка переросла в перестрілку і призвела до загибелі кількох окупантів.

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

  • США ще в січні вважали, що Бахмут впаде, але бої за місто продовжуються досі.
  • Армія Росії за 22 квітня втратила в Україні 690 військових, три танки та п’ять одиниць артилерії, а з початку повномасштабного вторгнення знищено понад 186 тисяч окупантів, йдеться у зведенні Генштабу.

Сергій Бережний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Протягом доби ворог завдав 28 авіаударів та здійснив близько 10 обстрілів з РСЗВ
Next post На що перетвориться Росія після війни з Україною?