П’ять головних новин України та світу на 20:00 23 квітня – новини України, Політика

1. Нічний удар по Харкову. Влада розповіла про наслідки – фото руйнувань

Внаслідок нічного ракетного удару РФ по Харкову пошкоджено місцеву овочеву фабрику, зафіксовано руйнування в сусідньому селі Котляри. Також війська РФ вночі обстріляли Слов’янськ у Донецькій області із зенітно-ракетного комплексу С-300.

2. Данилов: Не треба нас постійно садити за стіл переговорів із Росією, дайте зброю

“Коли мета російського агресора залишається незмінною – знищення України – ініціативи мирного врегулювання, що звучать останнім часом, – це ніщо інше як проросійська миротворчість”, – написав секретар РНБО Олексій Данилов.

3. Дипломатичний скандал. Франція вимагає від КНР позицію щодо суверенітету колишніх країн СРСР

Міністерство закордонних справ Франції висловило занепокоєння у зв’язку із заявами китайського посла в Парижі, який 22 квітня засумнівався у приналежності Криму до України та суверенітеті пострадянських держав загалом. Дипломат заявив, що колишні радянські країни “не мають ефективного статусу в міжнародному праві, тому що немає міжнародної угоди, яка б надала чинності їх статусу суверенних країн”, а Крим нібито “спочатку належав Росії”.

4. Бої у Судані. Великобританія провела масштабну військову операцію для евакуації дипломатів

Збройні сили Великобританії провели масштабну військову операцію, в ході якої евакуювали співробітників британського посольства та їхні сім’ї з Хартума, де продовжуються вуличні бої. Про це повідомив голова міноборони країни Бен Воллес.

5. Військові кораблі країн ЄС мають розпочати патрулювання Тайванської протоки – Борель

Країни-члени ЄС мають розгорнути військові кораблі для патрулювання Тайванської протоки, щоб стримати можливу військову агресію Китаю. Про це написав у статті для Le Journal du Dimanche голова зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Жозеп Боррель.

Читайте також:

Сергій Бережний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ЗСУ відбили 45 ворожих атак на сході, тривають запеклі бої за Бахмут та Мар’їнку – Генштаб
Next post Стівен Кінг запропонував Ілону Маску пожертвувати гроші на Україну та отримав відповідь